ONZE ONLINE TAJWID CURSUSSEN

LEER TAJWID ONLINE MIDDELS DE KLASSIEKE WERKEN VANUIT HUIS

✅ Nu online beschikbaar

✅ Geheel modern online leerplatform

✅ Leuke quizvragen om jouw kennis meteen te testen

✅ Je kan direct zelfstandig starten op je laptop of mobiel

✅ Doorloop de lessen in eigen tempo en tijd

✅ Gebaseerd op de klassieke Tajwid werken

Ben jij op zoek naar…

  • Kwalitatieve Nederlandstalige lessen met Nederlands sprekende docenten

  • Structuur en een logische opbouw van de Tajwid regels zodat je alles goed kunt begrijpen

  • Lessen die je in eigen tijd en tempo kan doorlopen en terugkijken in jouw eigen account

  • Bekwame docenten met ervaring die jou begeleiden in het correct reciteren van de Qur’an

  • Lessen die gebaseerd zijn op de klassieke werken van onze vroegere geleerden

  • Deel uitmaken van een community met Qur’an studenten en docenten

Dan ben je op de goede plek!

Je kan kiezen voor:

TAJWID CURSUS NIVEAU 1

Broeders

€57 Voor 7 weken!
✅ Start: direct!
✅ Tajwid niveau 1 cursus
✅ Nederlandstalige cursus op online platform
✅ Gebaseerd op het dichtwerk ‘al-Jazariyyah’
✅ Terugkijken van lessen is mogelijk
✅ Slechts €57 voor 7 weken

TAJWID GEILLUSTREERD

Broeders & zusters

Cursusduur: 6-maanden studie!
Alomvattende studie van het boek Tajwid Geïllustreerd (Tajwid al-Musawwar) van kaft tot kaft. Gegeven door een van de vertalers van het boek, ustaadh Tarek Khater. Binnenkort meer informatie over het aanmelden. Meld je aan voor onze mailinglijst hieronder om als eerste op de hoogte gehouden te worden!

Ons Team

Leona Ahmed

Oprichter & docente

Riwayah: Hafs & Shu’bah

Tarek Khater

Docent theorie

Riwayah: Hafs

Fatima Zohra

DOCENTE PRAKTIJK

Riwayah: Hafs & Warsh

Ismail Ait Takassit

DOCENT PRAKTIJK

Riwayah: Hafs & Warsh

Yousra el Battoussi
DOCENTE PRAKTIJK

Riwayah: Hafs

Meriem Akkabi

DOCENTE PRAKTIJK

Riwayah: Hafs

Sohaila Amer

DOCENTE PRAKTIJK

Riwayah: Hafs

VEELGESTELDE VRAGEN

Wie zijn jullie?

Wij zijn een Tajwid Instituut met verschillende gekwalificeerde docenten over heel Nederland, zowel man als vrouw. Wij bieden online Tajwid cursussen aan voor iedereen die aan zijn of haar Qur’an recitatie wil werken op een makkelijke en toegankelijke manier. De cursussen worden apart gedoceerd voor zowel mannen als vrouwen met docenten van hetzelfde geslacht.

Wat kan ik bij jullie leren?

Bij ons kan je je aanmelden als beginner of gevorderde in Tajwid en zo vanaf niveau 1 de belangrijkste Tajwid regels leren vanuit de klassieke werken om jouw Qur’an recitatie drastisch te verbeteren. Zowel praktijk als theorie kunnen worden gecombineerd door de cursus met praktijkbegeleiding te doen (in groep of privé). Voor het volledige en meest actuele aanbod, kan je je aanmelden voor onze mailinglijst via: al-husari.nl/mailinglijst

Welke bronnen gebruiken jullie?

Alle modules van onze cursussen zijn gebaseerd op 2 bekende Tajwid werken: Tuhfatul Atfaal & al-Jazariyyah. Deze werken zijn geschreven door bekende Tajwid geleerden die de Tajwid regels hebben samengebundeld op een makkelijke manier, zodat de student van de Qur’an deze regels kan leren en toepassen. Wij gebruiken dit actief als naslagwerk en maken de student hier bekend mee.

Hoeveel niveau's zijn er?

Momenteel wordt niveau 1  voor de broeders aangeboden en niveau 1 t/m 3 voor de zusters, met een doorstroom mogelijkheid naar niveau 4 t/m 6. Na het succesvol voltooien van een niveau, krijg je een digitaal certificaat in jouw online account en kan je meteen doorstromen naar het volgende niveau. Deze 3 niveau’s zijn het ideale  starterspakket voor Tajwid en zorgen ervoor dat je het beginners Tajwid werk Tuhfatul Atfaal volledig hebt behandeld, inclusief 3 hoofdstukken van al-Jazariyyah.

In shaa’ Allah komen niveau 4, 5 en 6 ook binnenkort beschikbaar waarbij je het volledige werk al-Jazariyyah zult krijgen.

Is het geschikt voor iedereen?

Jazeker. De cursussen zijn zo ingedeeld en uitgelegd, dat zelfs een beginner die nooit Tajwid gehad heeft goede vooruitgang boekt en het dichtwerk Tuhfatul Atfaal begrijpt. Ook voor de gevorderde student is het interessant, gezien het dichtwerk een belangrijk werk is dat bijna niet gedoceerd wordt in het Nederlands.

Moet ik snel Arabisch kunnen lezen?

Het is voldoende om in ieder geval het Arabisch te kunnen lezen en de Qur’an, ook al is het langzaam en nog niet vloeiend. Het advies is wel om hier zo veel mogelijk aandacht aan te schenken en te verbeteren, naast jouw studie Tajwid.

Kan ik meteen in een hoger niveau instromen?

Dit is helaas niet mogelijk gezien niveau 1 een belangrijk fundament is voor niveau 2 en alle niveau’s erna. Niveau 1 is zeer uitgebreid en omvat de meest belangrijke Tajwid regels. Ook bevat het onderdelen van Tajwid wat men vaak overslaat. Het is dus aan te raden, voor zowel beginners als gevorderden, om niveau 1 te doorlopen.

Hoe zien de lessen eruit?

Alle lessen zijn online reeds opgenomen modules. Dit is ideaal voor degenen onder ons met een druk agenda gezien je op eigen tempo in je eigen tijd les kunt volgen. Iedere cursus heeft 7 uitgebreide modules, inclusief filmpjes en quizvragen. Deze kan je zowel op de computer als jouw mobiel doorlopen. De cursus wordt gegeven in een speciaal ontworpen en gebruiksvriendelijke online platform waardoor Tajwid leren leuk wordt!

“Eindelijk de juiste Tajweed lessen gevonden..”

Elhamdoelilah eindelijk de juiste tajweed lessen gevonden na jaren zoeken waar te beginnen. Onmisbare kennis als je bezig bent of bezig wilt zijn met de Qoran.
Bint Isa Ibn Ahmed
Al-Husari Tajwid Instituut
5
2020-08-24T13:24:58+02:00
Elhamdoelilah eindelijk de juiste tajweed lessen gevonden na jaren zoeken waar te beginnen. Onmisbare kennis als je bezig bent of bezig wilt zijn met de Qoran. Bint Isa Ibn Ahmed
1
Al-Husari Tajwid Instituut

“Onwijs goed doordachte cursus..”

Onwijs goeddoordachte cursus waarbij helder en duidelijk de theorie die tot nu toe behandeld is, goed en duidelijk is uitgelegd. De mogelijkheid om de lessen in eigen tijd te volgen is echt bijzonder fijn.
Naima Arramdani
Al-Husari Tajwid Instituut
5
2020-08-24T13:26:09+02:00
Onwijs goeddoordachte cursus waarbij helder en duidelijk de theorie die tot nu toe behandeld is, goed en duidelijk is uitgelegd. De mogelijkheid om de lessen in eigen tijd te volgen is echt bijzonder fijn. Naima Arramdani
1
Al-Husari Tajwid Instituut

Een klein voorproefje van ons leerplatform..

Sadaqah voor Tajwid project

Wil jij een student die het niet breed heeft een Tajwid cursus cadeau geven en alle hassanat hiervoor verdienen?

Iedere letter die wordt gelezen door de student, daarvoor krijg jij de beloning subhan Allah!

Je kan een volledige cursus cadeau doen of een zelfgekozen bedrag die wij in het potje doen. Je mag zelf bepalen hoeveel je doneert.