Introductieles: welkom!

as-Salamu ‘alaykum beste studente,

JA! Jij gaat de uitdaging aan om met samen met mij Surah al-Baqarah te memoriseren. Een doel die je waarschijnlijk al langer had en nu eindelijk in shaa’ Allah behaald zal worden.

Introductieles

We starten op zaterdag 3 december met de eerste introductieles. Ik zal deze les gebruiken voor:

  • een kennismaking
  • het bespreken van de werkwijze
  • het bespreken van de hifdh methode & schema
  • de community
  • reminder & motivatieboost
  • het lezen van al-fatiha en de eerste bladzijde van al-Baqarah incl. Tajwid

Na deze les gaan we beginnen met het memoriseren van de eerste ayat. Wees er dus vooral bij tijdens de introductieles zodat je meteen met alle juiste tools kunt starten. Als je niet aanwezig kunt zijn, kan je de les terugkijken in dit account.

Zoomlink

Dit is de zoomlink die wij zullen gebruiken. Deze mag je niet delen met anderen die de cursus niet volgen. We starten stipt 13:00, met een inloop vanaf 12:45 en zijn rond 14:00 klaar in shaa’ Allah. Op tijd komen getuigt van discipline en een serieuze houding. Zodra je in de meeting komt, zijn jouw video en microfoon uitgezet. Deze houd je uit, totdat je de beurt krijgt of in de vragenronde een vraag wilt stellen. Hiervoor zullen we de huisregels nog bespreken tijdens de eerste introductieles.

Opnames van de lessen

Alle lessen worden opgenomen en zullen terug te vinden zijn in dit account, als je hier naar beneden scrollt. Opdrachten en andere middelen zullen ook geupload worden. Een demonstratie hiervan krijg je te zien tijdens de introductieles.

Community

Dit is de link naar de FB community waar je al jouw vragen kunt stellen en in contact kunt komen met klasgenoten die ook bezig zijn met het memoriseren van de Surah. Zo kunnen jullie elkaar helpen met tips, het vinden van een mura’aja buddy en het krijgen van motivatie.

Hifdh schema

Dit is het Hifdh schema – Hizb 1 dat je kunt uitprinten of digitaal kunt gebruiken. Het is ingedeeld in weken. Zoals je ziet zijn 5 dagen voor hifdh en herhaling en 2 dagen enkel voor herhaling.

Belangrijk:

Voor nu is het belangrijk om de eerste stap te zetten in jouw memorisatietraject en dat is: de intentie. Neem nu terwijl je leest de intentie om zaterdag 3 december te beginnen in shaa’ Allah. Bereid je er mentaal op voor en zorg ervoor dat je de nodige voorbereidingen treft.

Tips:

– Gebruik een mapje waar je de schema’s (uitgeprint) in kunt stoppen
– Gebruik een notitieboekje voor aantekeningen van de lessen
– Gebruik 1 mushaf (quran) voor het memoriseren, dus kies je favoriete uit en verander ‘m niet
– Maak een rustig hoekje in jouw huis waar je de Qur’an kunt memoriseren en kunt concentreren. Het liefst zo min mogelijk prikkels; een lege muur is ideaal.
– Vertel iemand in jouw directe omgeving dat je Surah al-Baqarah gaat memoriseren als stok achter de deur

Last but not least, vraag Allah om jou bij te staan in dit traject en jou standvastig te houden. Het vergt geduld en discipline, om overwinning en resultaten te kunnen zien. Geloof dat je het kan en heb daar het volle vertrouwen in!

Ik geloof dat je het kan en het is een eer om daarin deel van uit te mogen maken.

Bismillah! Moge Allah het vergemakkelijken en ons standvastig maken.

Liefs,

Leona Ahmed
Oprichter & docente
Al-Husari Tajwid Instituut